Usein kysytyt kysymykset

Auris Energian kaasu tulee Balticconnector-yhdysputken kautta Baltiasta. Auris Energian toimittamat polttoaineet ja palvelut tulevat pelkästään maista, jotka eivät tue sotaa Ukrainassa.

Suomeen tulee kaasua yhä koko maan kysyntää vastaava määrä Balticconnector-yhdysputken kautta Baltiasta. Mitään tarvetta kulutuksen rajoittamiseen ei siis ole, vaikka Venäjän kaasutoimitukset Suomeen lakkasivat jo toukokuun 2022 lopulla. Me toimme jo ennen Ukrainan sotaa lähes kaiken kaasumme Baltiasta.

Vuoden 2022-2023 talvella Suomen huoltovarmuutta lisää Gasgrid Finlandin vuokraama kelluva LNG-terminaali, jonka lopulliseksi sijoituspaikaksi varmistui Fortumin Inkoon satama. Terminaalin kautta Suomeen voidaan tuoda nesteytettyä maakaasua kaikkialta maailmasta. Nesteytetty maakaasu höyrystetään uudelleen ja syötetään kaasuverkkoon.

Kaasun hinta muodostuu samalla tavalla kuin sähkönkin: energian ja sen siirron sekä jakelun hinnoista.

Auris Energian myymän kaasuenergian hinnoittelu perustuu joko suoraan Euroopan kaasupörssien forward-hintoihin tai omaan AK-indeksiimme.

Kaasun siirtohinnoittelu puolestaan perustuu siirtoverkostoon sitoutuneeseen pääomaan ja siirtoverkoston operoinnista syntyviin kustannuksiin. Lisäksi siirron hinnoitteluun vaikuttaa kohdekohtainen kulutus.

 

Suomen markkinalla kaasun hinta määräytyy eurooppalaisen pörssihinnan mukaan. Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin myötä kaasun hinta on ollut poikkeuksellisen korkea ja vaihdellut paljon.

Katso täältä laskunlukuohjeet.

Laskunlukuohjeet

Mitä asemallanne voi tankata ja millaisille autoille asema on tarkoitettu?
Asemallamme voit tankata paineistettua biokaasua (CBG) ja maakaasua (CNG) sekä henkilö- että jakeluliikenteen autoihin.

Tuleeko biokaasu eri putkesta kuin maakaasu?
Ei tule. Suomen maakaasuverkossa liikkuu maa- ja biokaasun seos. Ne ovat molemmat pääasiassa metaania (CH4). Biokaasusertifikaateilla ja alkuperätakuujärjestelmillä huolehditaan siitä, että biokaasua myydään vain tuotetun määrän verran.

Kuka on maalannut jakelumittarin katosta koristavat linnut?
Kaasuputkien päällä istuvat linnut on maalannut paikallinen graffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänänen, jonka teokset värittävät myös esimerkiksi Suomen Kaasuenergian paineenalennuskaappeja Helsingissä.

Mitkä maksutavat asemallanne käyvät?
Asemallamme voit maksaa kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Lähimaksu toimii myös.

Onko asemalle mahdollista saada sopimus- tai yrityskortti?
Kyllä! Voit tankata kaasua asemallamme helposti yrityskortin avulla. Saat laskun kerran kuussa tankkausmääräsi perusteella. Tutustu ja tilaa kortti täältä: Yrityskortit

Mistä saan apua, jos tankkaamisessa tulee ongelmia?
Asemalla on ohjeet tankkaamiseen, ja niiden avulla tankkaaminen sujuu useimmiten helposti ja kätevästi. Mikäli sinulle silti tulee ongelmia, voit soittaa valvomoomme, puhelinnumeroon 09 5849 5570.

Mihin asemalla oleva QR-koodi on tarkoitettu?
QR-koodin avulla kuka tahansa voi tehdä asemalta meille havainnon asiasta, joka ei vaadi välitöntä huomiota. Kiireellisissä vika- ja häiriötilanteissa pyydämme ottamaan yhteyttä valvomoomme, puhelinnumeroon 09 5849 5570.

Saanhan asemalta täyden tankin kaasua?
Olemme pyrkineet siihen, että saisit asemaltamme aina täyden tankin kaasua. Olemme muun muassa panostaneet kompressorin laatuun siten, että se on paljon keskimääräistä kaasutankkausaseman kompressoria tehokkaampi ja suurempituottoinen.
Mikäli tankkisi kuitenkin jäi asemallamme vajaaksi, voi tähän olla useita syitä. Asiaan voivat vaikuttaa muun muassa ulkoilman lämpötila sekä väliaikainen häiriö laitteissa. Jos autosi tankki jää muillakin kaasutankkausasemilla usein vajaaksi, voi myös olla hyvä idea tarkastaa autosi kaasupullojen magneettiventtiilit.

Mikäli tankkisi kuitenkin jäi asemallamme vajaaksi, voi tähän olla useita syitä. Asiaan voivat vaikuttaa muun muassa ulkoilman lämpötila sekä väliaikainen häiriö laitteissa. Jos autosi tankki jää muillakin kaasutankkausasemilla usein vajaaksi, voi myös olla hyvä idea tarkastaa autosi kaasupullojen magneettiventtiilit.