Keskisyvä geolämpö kiinteistöille

Geolämpö kiinteistöille keskisyvällä lämpökaivolla

QHeat-konseptin mukainen geolämpö sopii erityisesti suurille kiinteistömassoille, kuten kauppakeskuksille tai kokonaisille kortteleille. Teknologia sopii erinomaisesti tiiviiseen kaupunkirakentamiseen, sillä yhdellä keskisyvällä lämpökaivolla voidaan usein lämmittää ja jäähdyttää kokonainen kortteli.

QHeat-teknologia perustuu noin 2 000 metriä syviin lämpökaivoihin, jotka hyödyntävät maaperän lämpöenergiaa. Ainutlaatuiset QHeat-lämpökaivot soveltuvat myös energiavarastoiksi ja mahdollistavat näin energian kausivaihteluiden tasaamisen.

Geolämpö on lähes päästötön energiamuoto

QHeat-konseptin mukainen keskisyvä geolämpö on ilmastonmuutosta torjuva ja lähes päästötön tapa tuottaa energiaa. Menetelmä mahdollistaa kallioperästä otetun lämpöenergian käyttämisen lämmityksessä sekä energian palauttamisen takaisin lämpökaivoon silloin, kun se on taloudellisesti kannattavaa.

95

vähemmän 
CO2 -päästöjä

1

yhden kaivon vuosituotanto

Geolämmön avulla voit leikata lämmityksesi tai jäähdytyksesi hiilipäästöjä merkittävästi. Yhdellä lämpökaivolla voi saavuttaa jopa 95% vähemmän CO2 -päästöjä. Yhden keskisyvän lämpökaivon vuosituotanto on noin 1 GWh:ia.

Miten ja missä?

QHeatin teknologian avulla geolämpö sekä energiavarastot on mahdollista tuoda tiiviiseen kaupunkirakenteeseen, missä isoille kaivokentille ei ole tilaa ja maan hinta on korkea. Yksi keskisyvä lämpökaivo tarvitsee vain noin neliömetrin verran tilaa ja riittää jopa kokonaisen korttelin lämmittämiseen.

GEOLÄMPÖ OSANA KONONAISRATKAISUA

QHeatin keskisyvillä lämpökaivoilla tuotettu energia on mahdollista liittää useisiin Auris Energian tuottamiin palveluihin ja kokonaisvaltaisiin energiaratkaisuihin. Teknologianeutraalina ja energiamuotoriippumattomana toimijana räätälöimme ratkaisumme jokaisen asiakkaan tilanteeseen ja tarpeisiin.

KIINTEISTÖILLE TARJOAMME MM. NÄITÄ PALVELUITA OSANA KOKONAISRATKAISUA:

  • Kiinteistöjen energiatehokkuuden arvioinnit
  • Kiinteistöjen energiankäytön optimointi
  • Ostoenergian määrän optimointi
  • Kiinteistöjen energiaremontit
  • Energian kierrätys lämpöpumpuilla

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi, niin myyjämme ottavat sinuun yhteyttä!