Kaasu rakentamis­aikaisessa lämmityksessä

Lämmitä työmaasi kaasulla – puhtaasti ja tehokkaasti

Maa- tai biokaasulla tuotettu rakennusaikainen lämmitys sopii erinomaisesti työmaille ja remonttikohteisiin, jotka sijaitsevat kaasunjakeluverkon alueella. Monipuolinen kaasu on lämmitysmuotona helppo, puhdas, turvallinen ja luotettava. Kotimaisen biokaasun avulla tuotettu lämmitys on lisäksi lähes päästötöntä.

Miksi valita kaasu rakennustyömaalle?

Pähkinänkuoressa ilmaistuna putkikaasu on turvallista, eikä sitä tarvitse varastoida, pumpata tai höyrystää työmaalla. Kaasulla tuotetun lämmityksen avulla saavutat raaka-aineille ja työntekijöille optimaaliset työskentelyolosuhteet myös kylmänä kautena.

Kaasun käyttämisessä rakennustyömaalla on runsaasti muitakin etuja:

TOIMITUSVARMA

Lämmityksessä kaasu on toimintavarma, sillä se tulee suoraan putkea pitkin.

RIITTÄVÄ TEHO

Kaasunjakeluputkesta saatava teho riittää isonkin rakennustyömaan lämmitykseen.

SÄÄSTÄÄ TILAA

Työmaa-alueelta säästyy tilaa, sillä jakeluputkistosta saatavan kaasun käyttö tilapäislämmityksessä ei vaadi ylimääräisiä polttoainesäiliöitä.

TURVALLINEN

Prosessikäytössä kaasun polttoa on helppo säätää. Sen voi myös yhdistää muihin energialähteisiin ja sitä voi hyödyntää prosessien lisäksi myös lämmityksessä.

PIENEMMÄT CO2 -PÄÄSTÖT

Öljyyn verrattuna maakaasun hiilidioksidipäästöt ovat selvästi pienemmät, eikä sen käytöstä tule lainkaan lähipäästöjä.

KOTIMAISUUS

Auris Energian asiakkaana sinulla on valittavissasi myös kotimainen biokaasu, joka on täysin hiilineutraalia energiaa!

Rakentamisaikaisen lämmityksen käyttöönotto

Lämmityksessä käytettävien rakennuslämmittimien tarvitsema kaasu voidaan ottaa olemassa olevasta kaasuliittymästä, jos rakennus- tai saneerauskohteessa sellainen on. Vaihtoehtoisesti kohteeseen voidaan rakentaa tilapäinen kaasuliittymä.

Kaasuliittymän hinta sovitaan työmaakohtaisesti, ja se muodostuu liitäntäputken rakennus- ja purkukustannuksista maankaivuineen ja -täyttöineen sekä paineenvähennys tai -korotuslaitteiston vuokrakustannuksista töineen ja materiaaleineen. Lämmitykseen käytetty energia lasketaan mitatun kaasumäärän mukaan ja laskutetaan megawattitunteina.

Rakennusvaiheen päätyttyä kaasun käyttöputkistot voidaan jättää kiinteistöön esimerkiksi lämmitystä, hybridienergiaratkaisuja tai ravintolakäyttöä varten.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi, niin myyjämme ottavat sinuun yhteyttä!