Peab Asfalt

Vähäpäästöistä asfalttia biokaasun avulla

Peab Asfalt valmistaa merkittävästi normaalia asfalttia vähäpäästöisempää ECO-Asfalttia biokaasun avulla. Uuden, ekologisen asfaltin valmistuksen hiilidioksidipäästöt ovat vain puolet normaalin asfaltin tuotannossa syntyvistä.

Peab Asfalt valmistaa ECO-Asfaltia aluksi Lahden asfalttiasemallaan, missä aiemmin käytetty maakaasu vaihtuu uuden tuotteen myötä Auris Energian myymään ja toimittamaan päästöttömään biokaasuun.

Faktat

1

Asfaltintuotanto Lahdessa

2

Maakaasun vaihto biokaasuun

3

Tavoitteena hiilidioksidipäästöjen vähentäminen

Lähellä tuotettu biokaasu laskee energiaintensiivisten työvaiheiden päästöjä

Biokaasua käytetään asfaltissa tarvittavan kiviaineksen kuivaamiseen ja lämmittämiseen, jotka ovat asfaltin valmistuksen eniten energiaa kuluttavat vaiheet. Kotimaiseen biokaasuun siirtymisen ansiosta näihin vaiheisiin käytetty energia on jatkossa päästötöntä.

Lahden asfalttiaseman käyttämä biokaasu on todellista lähituotantoa. Se valmistuu Labio Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitoksella Lahden Kujalassa. Labio käsittelee vuodessa noin 80 000 tonnia jätettä, joista se tuottaa noin 50 GWh biokaasua sekä 22 000 tonnia kompostia.

Biokaasu on loistava ja heti saatavilla oleva keino teollisuuden päästöjen pienentämiseen

Biokaasu on hiilineutraalia kiertotalousenergiaa. Sitä tuotetaan muun muassa maatalouden, yhdyskuntien sekä elintarviketeollisuuden jätteistä. Kaasumaisena energiamuotona biokaasu palaa erittäin puhtaasti.

Biokaasun avulla on helppo korvata perinteisiä fossiilisia polttoaineita esimerkiksi teollisuuden käytössä. Peab Asfaltin uusi ECO-Asfalt-tuote on tästä loistava esimerkki.

Mikäli sinäkin haluat käyttää päästötöntä ja kotimaista biokaasua, olethan yhteydessä myyntiimme. Kerromme mielellämme lisää biokaasun hankinnasta ja käytöstä.

Tutustu menestystarinoihimme