Marimekko

Marimekko mukit

Auris Energian Energiakumppanuus: Marimekolle huolettomuutta, kustannussäästöjä ja aiempaa pienempiä päästöjä

Helsingin Herttoniemessä sijaitsevassa Marimekko-talossa toimivat Marimekon pääkonttori, malliompelimo ja kaksi myymälää. Samassa rakennuksessa yhtiö myös painaa kankaille ikoniset Unikko-, Kaivo- ja Lokki-kuosinsa. Kankaiden painamiseen tarvitaan höyryä, jonka Marimekko on jo pitkään tuottanut orgaanisista jätteistä valmistetun, uusiutuvan, biokaasun avulla.

Marimekko halusi tehdä höyryntuotannostaan entistä helpompaa ja taata toimitusvarmuuden. Siksi se valitsi energiakumppanikseen Auris Energian, joka on erikoistunut teollisuuden höyryntuotantoon ja sitoutunut kestävään kehitykseen. Yritykset aloittivat energiakumppanuuden vuonna 2023.

Auris Energia vastaa Marimekon tehtaan höyryntuotannosta palveluna. Tämä tarkoittaa, että Marimekon työntekijät voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa, kun Auriksen asiantuntijat huolehtivat tehokkaasti höyryenergian tuotannosta. Samalla Auris auttaa Marimekkoa vähentämään entisestään oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä.

Auris tuottaa Marimekon tehtaan höyryn palveluna

Marimekon ja Auriksen energiakumppanuudessa Auris Energia otti vastuulleen Marimekon tehtaan höyryntuotannon käyttäen olemassa olevaa kaasukattilaa.

Marimekko oli jo aiemmin tuottanut höyrynsä kotimaisella biokaasulla. Auriksen palvelun myötä Marimekko voi keskittyä omaan tuotantoonsa ja luottaa siihen, että Auris tuottaa heille tarvitun höyryn mahdollisimman kustannustehokkaasti, kattilan parhaalla mahdollisella hyötysuhteella.

Auriksen palveluun kuuluvat höyryn toimituksen lisäksi prosessin etävalvonta, ympäri vuorokauden päivystävä hälytysvalvonta sekä höyryntuotantoon tarvittavan laitteiston säännöllinen ylläpito ja huolto.

Näin Marimekko voi luottaa siihen, että he saavat tarvitsemansa höyryn kustannustehokkaasti ja luotettavasti, joka ainut hetki.

Tutustu menestystarinoihimme