Finnish Food Factory

Tehtaan energiantuotanto

Auris Energia on Finnish Food Factoryn tehdaslaajennuksen energiapalvelukumppani

Finnish Food Factory on kokenut elintarviketeollisuuden sopimusvalmistaja. Yritys tuottaa asiakkailleen muun muassa proteiinijuomia, jälkiruokakastikkeita, kermoja sekä erilaisia juotavia tuotteita. Yhtiö on kasvattamassa tuotantoaan ja laajentaa Kouvolan tehdastaan kevääksi 2023. Auris Energia on valittu tuottamaan kaikki tehtaan tarvitsema energia.

Auris Energia tuottaa Finnish Food Factoryn laajennetun tehtaan tarvitseman höyryn, lämmityksen sekä jäähdytyksen. Tämä tapahtuu energiapalvelumallilla, jossa asiakas saa sovitun määrän energiaa etukäteen sovittuun hintaan. Auris Energia vastaa kaikista energiantuotantoon tarvittavista investoinneista sekä kokonaisuuden käytöstä ja kunnossapidosta. Höyryn tuottaa sähkökattila, ja hukkaenergiat menevät hyötykäyttöön.

Faktat

1

TEHDASLAAJENNUKSEN ENERGIATUOTANTO KOUVOLASSA

2

HÖYRY 3 MW:N
SÄHKÖKATTILALLA

3

JÄÄHDYTYKSESSÄ SYNTYVÄ YLIJÄÄMÄLÄMPÖ ENERGIANKIERRÄTYKSEEN

Päästöjen vähentäminen yrityksen toiminnan ytimessä

Finnish Food Factory kompensoi kaikki toiminnastaan aiheutuvat hiilidioksidipäästöt, eli on hiilineutraali yritys. Ympäristötavoitteet ovat muutenkin yrityksen toiminnan ytimessä, ja esimerkiksi kaikkien sen tuotteiden pakkaukset ovat korkkiaan myöten kierrätettäviä.

”Auriksen toiminnassa tärkeätä on asiakkaan energiantuotannon päästöjen vähentäminen, joten kumppanuus Finnish Food Factoryn kanssa on meille hyvin luonnollinen”,

Auris Energian myyntipäällikkö Jarkko Kuningas sanoo

Sähköistys ja energiankierrätys fokuksessa

Auris Energia tuottaa Finnish Food Factoryn laajennetun tehtaan valmistusprosessin tarvitseman höyryn 3 MW:n sähkökattilalla. Tehtaan jäähdytyksestä syntyvä ylijäämälämpö otetaan talteen ja ohjataan tilojen lämmityksen tuottavalle lämpöpumpulle, jolloin hukkaenergiaa ei pääse syntymään. Sähköistykseen sekä energiankierrätykseen perustuva ratkaisu takaa energiantuotannon kestävyyden pitkälle tulevaisuuteen.

“Yhteistyö Auriksen kanssa lähti heti ensitapaamisesta hyvin käyntiin, ja heidän toimintamallinsa ottaa joustavasti huomioon tehdaslaajennuksen myötä kasvavat energiatarpeet”,

Finnish Food Factoryn toimitusjohtaja Janne Hirvonen toteaa.

LISÄTIEDOT

Jarkko Kuningas, myyntipäällikkö, Auris Energia
jarkko.kuningas@aurisenergia.fi

Tutustu menestystarinoihimme