Tykkimäen Sauna

Tykkimäen Saunalautta

Tykkimäen Saunassa virkistyy jokainen vierailija

Tykkimäen Sauna toimii Kouvolassa Käyrälammen rannalla lähellä keskustaa hyvien liikenneyhteyksien päässä jokaisesta ilmansuunnasta. Se on osa paikallisesti merkittävää ja kasvavaa vapaa-ajan keskittymää, jossa sijaitsevat mm. Tykkimäen Huvipuisto, Kouvolan suurin uimaranta sekä Aquapark.

Tykkimäen Sauna on kaikille avoin yleinen sauna sisältäen hyvät uintimahdollisuudet paitsi kesäisin myös talvella hoidetussa avannossa. Vuosittain Tykkimäen Sauna palvelee noin 45 000 asiakasta löylyisten rentoutumisten ja aktiviteettien äärellä.

Faktat

1

TYKKIMÄEN SAUNA KOUVOLASSA, JOSSA NOIN 45 000 ASIAKASKÄYNTIÄ VUODESSA

2

ENERGIANTUOTANNON SÄHKÖISTÄMINEN LÄMPÖPUMPUILLA JA SÄHKÖKATTILALLA KAASUN RINNALLA

3

OSTOENERGIAN MÄÄRÄ -25%

Tykkimäen Sauna

Tykkimäen Sauna haluaa olla ainutlaatuinen saunakokemus, jossa yhdistyvät paikallisin materiaalein tilavasti rakennettu mäntyinen pääsauna, modernit oheistilat, laadukas uimaranta, kattavat kahvila- ja terassipalvelut, monipuoliset oheisaktiviteetit sekä yksityiseen saunahetkeen ja ryhmille saatavilla olevat saunalautat. Yksi tärkeä osa Tykkimäen Saunan toiminta-ajatusta on tarjota palvelunsa mahdollisimman ekologisesti ja ympäristöeettisesti kestävällä tavalla ja näin turvata sekä yrityksen että ympäristön paras mahdollinen hyvinvointi.

Tykkimäen Saunan lämmitysjärjestelmän uudistus

Tykkimäen Saunan suuri pääsauna on luonnollisesti vedenlämmityksen rinnalla kohteen suurin energiankuluttaja. Iso 40 m2 -kokoinen löylyhuone lämpiää 2 500 kg kiuaskiviä sisältävällä jatkuvalämmitteisellä kiukaalla, joka on aiemmin lämmennyt helppokäyttöisesti pelkästään maakaasulla. Yrityksessä havahduttiin kuitenkin pohtimaan kokonaisuutena yhä energiatehokkaampia lämmitysmuotoja viimeistään keskusteluissa Auris Energian myyntipäällikkö Jarkko Kuninkaan kanssa. Pian keskusteluissa ja perään päätettynä olikin energiantuotannon sähköistäminen lämpöpumpuilla ja sähkökattilalla kaasun rinnalla.

Merkittäviä säästöjä energiantuotannon palvelumallilla

Tykkimäen Saunan energiantuotanto uudistettiin sähköistykseen perustuen Auris Energian palvelumallilla talven 2023 aikana. Auris Energia investoi kohteeseen tarvittavat lämpöpumput, sähkökattilan, automaation sekä oheislaitteet ja vastaa sopimuskauden aikana koko lämmitysjärjestelmän ylläpidollisesta operoinnista ja energiaoptimoinnista. Tykkimäen Sauna saa puolestaan nauttia edullisemmasta ja puhtaammasta lämmitysjärjestelmästä ja maksaa Auris Energialle ainoastaan käyttämästään lämmitysenergiasta.

Tykkimäen Saunassa tavoitellaan puhtaamman energian lisäksi myös erityisesti kustannussäästöjä modernin lämmitysjärjestelmän myötä.

”Energiaoptimoinnilla varmistetaan kulloisenkin hetken kustannustehokkaimman energialähteen käyttö ja toisaalta lämpöpumpuilla vähennetään ostoenergian määrää ja saavutetaan ympäristöystävällisempi energiantuoton vaihtoehto. Näin toimimalla Auris Energia on saanut selvästi leikattua hallitusti Tykkimäen Saunan lämmityskustannuksia, mutta myös lämmityksestä syntyviä ilmastopäästöjä.”

Auris Energian myyntipäällikkö Jarkko Kuningas sanoo
LISÄTIEDOT

Jarkko Kuningas, myyntipäällikkö Auris Energia

puh. ‍040 ‍482 ‍2485

jarkko.kuningas@aurisenergia.fi

Lue lisää menestystarinoistamme