Kiint. Oy Sienitie 18

Heikinlaakso, Helsinki

Teollisuuskiinteistön lämmityskustannusten vähentäminen

Helsingissä sijaitsevan kiinteistöyhtiön lämmitysjärjestelmä läheni käyttöikänsä loppua. Kahdesta teollisuushalli- ja toimistotilasta koostuvan kiinteistön omistaja halusi lisäksi säästää tilojensa lämmityskustannuksissa.

Kohde oli aiemmin lämmitetty pelkillä kaasukattiloilla, joiden elinkaari oli päättymässä. Ratkaisuna asiakkaan toiveisiin Auris Energia lisäsi kohteeseen kaksi ilmavesilämpöpumppua ja päivitti kaasukattilat nykyaikaisiksi kondenssikattiloiksi.

Samalla Auris Energia otti itselleen vastuun lämmitysjärjestelmän toiminnasta, ympärivuorokautisesta valvonnasta, huollosta ja kunnossapidosta.

”Lämmityksen päästöt kutistuivat merkittävästi, kuten tekivät myös lämmityskustannukset”, myyntipäällikkö Jarkko Kuningas kertoo.

Faktat

1

Kaksi teollisuushallia ja toimistotila Helsingissä

2

Lämmityksessä vanhentuneet kaasukattilat

3

Tilalle ilmavesilämpöpumput ja nykyaikaiset kondenssikattilat

Lämpöpumput tuottavat valtaosan lämmityksestä

Kiinteistöihin asennettujen lämpöpumppujen teho on yhteensä 75 kilowattia, ja ne tuottavat kiinteistön lämmityksen tarpeesta noin kolme neljäsosaa.

Kondenssikattiloita kohteessa on kolme, ja niiden yhteenlaskettu teho on 345 kilowattia.

Auris Energia toi kiinteistöyhtiöön myös modernin ohjausautomatiikan, energioiden mittauksen ja hyötysuhdemittauksen.

”Nämä yhdessä varmistavat, että lämmitysjärjestelmä toimii aina parhaalla mahdollisella hyötysuhteella, eikä asiakas maksa turhasta”, myyntipäällikkö Kuningas sanoo.

Auris Energian sopimuksen päättyessä lämmitysjärjestelmä siirtyy asiakkaan omistukseen.

Tutustu menestystarinoihimme