Ekberg

Ekbergin leipomon kaasu-uunit lämpiävät biokaasulla

Bulevardilla sijaitseva Ekberg on yksi Helsingin tunnetuimmista kahviloista, jonka juuret juontavat vuoteen 1852.

Kahvilan tuotteet syntyvät omassa leipomossa, jossa Ekberg on luottanut kaasuun sen perustamisesta lähtien. Leipomossa on siirrytty biokaasun käyttöön sen ympäristöystävällisyyden vuoksi.

Faktat

1

Ekbergin leipomo Helsingissä

2

Biokaasu kahdessa leipomon kaasu-uunissa

3

Kaasun valintakriteerit: ekologisuus, tehokkuus ja lämmönsäätely

Ekberg on Suomen vanhin leipomo ja konditoria, jonka tuotteet valmistuvat vielä tänäkin päivänä omassa leipomossa. ”Erityistä meissä on se, että teemme kaiken itse. Meillä on oma leipomo ja konditoria kahvilan yhteydessä. Valikoimistamme löytyy monta omaa erikoisuutta, mutta yksi mainitsemisen arvoinen on 100 % ruislimppu, joka valmistetaan toistasataa vuotta vanhalla hapanjuurella”, kertoo Maj-Len Ekberg.

Kahvilan, leipomon ja konditorian lisäksi Ekbergillä on myös oma myymälä. Vastaleivottuja tuotteita on siis saatavilla joka päivä sekä kahvilan että myymälän puolella. 

Ekologisuutta läpi valmistusketjun

Ekologisuus on tärkeä osa Ekbergin arvoja ja toimintatapoja. ”Pyrimme siihen, että tuotteemme valmistetaan puhtaista ja kotimaisista raaka-aineista. Käytämme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja kotimaisia viljoja aina kun mahdollista, mutta jos ostamme raaka-aineita kauempaa, pyrimme ostamaan luonnonmukaisesti tuotettuja”, kertoo Ekberg.

Kaasua Ekberg on hyödyntänyt leipomossaan siitä lähtien, kun se avattiin Bulevardille vuonna 1915. Biokaasuun siirtymisen myötä yrityksen ekologiset toimintatavat ulottuvat nyt siis raaka-aineista energiankulutukseen asti.

Maakaasusta biokaasuun siirtyminen tuli puheeksi Suomen Kaasuenergian kanssa ja päätös siirtymisestä tehtiin ennen kaikkea biokaasun ympäristöystävällisyyden vuoksi. Biokaasuun siirtyminen tapahtui vaivatta juuri siksi, että yritys oli jo aikaisemmin käyttänyt maakaasua.

Kaasu-uunien tehokkuus on vertaansa vailla

Biokaasua yritys käyttää kahdessa kaasukäyttöisessä leipomouunissaan, jotka ovat omiaan leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistuksessa. Mutta mikä tekee kaasusta erinomaisen juuri leipomotoimintaan?

Ekbergin mukaan sen tehokkuus: ”Kaasu-uunit lämpenevät nopeammin ja niistä saatava lämpö on rajumpaa. Kaasu-uunin lämpötila voidaan nostaa nopeammin kuin esimerkiksi sähköllä toimivan uunin.” Lämmönsäätelyn helppous on erityisen tärkeää Ekbergille, jonka eri tuotteiden valmistuksessa käytetään eri valmistuslämpötiloja.

Tehokkuuden lisäksi biokaasu on vihreä valinta, joka sopii erityisen hyvin kantakaupungin alueella sijaitsevalla leipomolle. Valitsemalla biokaasun perinteinenkin toimija voi uudistua uskottavasti vastaamaan nykypäivän ekologisia trendejä ja ympäristötietoisten asiakkaiden toiveita.

Tutustu menestystarinoihimme