Yes Yes Yes

Ravintola Yes Yes Yes suosii biokaasua

Helsingin Punavuoressa sijaitseva kasvisravintola Yes Yes Yes valitsi ravintolansa keittiöön ympäristöystävällisen ja 100 % kotimaisen biokaasun, joka sopii modernin ravintolan tyyliin. Kotimaisuus ja ekologisuus puhuivat vahvasti biokaasun puolesta.

”Yes Yes Yes on Ville Relanderin, Richard McCormickin ja Alex Niemisen pitkäaikainen unelma kasvisravintolasta, joka on syntynyt yhteisillä matkoilla Los Angelesiin, Berliinin ja moniin muihin inspiroiviin kaupunkeihin”, kuvailee Hawaii-ravintoloiden Kenneth Granroth ravintolaperheeseen kuuluvaa ravintolaa. Ravintolan erikoisuus on tandooriuuni sekä pitkät baaristiskit, jotka toimivat niin raikkaiden drinkkien siemailuun kuin leppoisaan ruokailuun.

Faktat

1

Ravintola Yes Yes Yes Helsingissä

2

Biokaasu käytössä korkean lämpötilan uuneissa ja grillissä

3

Biokaasun valinnan kriteerit: kotimaisuus ja ekologisuus

Irtiotto arjesta

Eloisa ravintola sijaitsee Helsingin Punavuoressa Iso Roobertinkadulta, josta on hiljattain muodostunut tyylikkäiden ja viihtyisien baarien, ravintoloiden, klubien, työtilojen, gallerioiden ja uniikkien kauppojen keskittymä. Yes Yes Yes:ssä ruokailija pääsee irtautumaan hetkeksi arjesta, sillä ravintolasta löytyy muun muassa villejä banaanipuita ja paikallista taidetta.

Ravintolasta löytyy onneksi tilaa useammallekin ruokailijalle. ”Yhdistimme remontin yhteydessä kaksi vanhaa ravintolaa ja nyt meillä on uunituoreessa ravintolassa noin 100 asiakaspaikkaa”, kertoo Granroth. Lisäksi ravintolasta löytyy 50-paikkainen aurinkoterassi, johon voi istahtaa kesäaikaan nauttimaan ravintolan herkuista ja kävelykadun maisemista. 

Luonnollisena valintana kaasu

Kaasua ravintola hyödyntää avokeittiönsä tandooriuunissa sekä japanilaisessa Robata-hiiligrillissä. Kaasu oli alun perinkin luonnollinen valinta ravintolan keittiöön. ”Lämpötilat, joita käytämme valmistuksessa, ovat korkeat, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi laitteillemme sopii kaasu tai puu. Puun poltto ei hormiston takia onnistunut, joten näin ollen biokaasun käyttö oli luonnollinen vaihtoehto”, kuvailee Granroth.

Biokaasun ravintola valitsi keittiöönsä, sillä omistajilta löytyi kokemusta biokaasusta jo ennestään autojen polttoaineena. Biokaasun valintaa puolsi erityisesti sen ympäristöystävällisyys. ”Kotimaisuus ja luonnonystävällisyys ratkaisivat pelin. Ne ovat myös ravintolalle ja meidän vieraille tärkeitä arvoja, ja on kiva kertoa vieraillemme, että suosimme biokaasua. Myös hyvät kokemukset asennuksista työmaan aikana helpottivat päätöstä”, avaa Granroth.

Kaasuputken asennus ravintolaan sujui vaivattomasti, sillä kiinteistöstä löytyi jo valmiiksi kaasuputket. Tehtäväksi jäi siis pelkkä putkien vetäminen ravintolan avokeittiöön. Kaasun käyttöönotossa Granroth mainitsee tärkeäksi asiaksi huolellisen perehtymisen kaasulaitteiden käyttöön ja linjojen sulkuihin.

Maakaasusta biokaasuun

Yes Yes Yes:n lisäksi myös moni muu ravintola hyödyntää biokaasua keittiössään. Kaasun käyttöominaisuudet ja biokaasun ympäristöystävällisyys ovat usein tärkeimpiä syitä valita biokaasu. Maakaasua jo ennestään hyödyntäneiden ravintoloiden on helppoa siirtyä biokaasuun, sillä vaihto ei aiheuta katkoksia kaasun jakelussa eikä vaadi ravintolalaitteisiin ylimääräisiä toimenpiteitä. Lisäksi ravintolakäytössä biokaasu on tällä hetkellä maakaasuun verrattuna kustannuksiltaan kilpailukykyinen. Biokaasu on siis helppo valinta kaupunkilaisen ja ympäristöstään huolehtivan ravintolan keittiöön.

Tutustu menestystarinoihimme