Taisto Uimonen – Tekninen päällikkö, Auris Energiapalvelut

Taisto Uimonen – Tekninen päällikkö, Auris Energiapalvelut

Asiantuntija: Taisto Uimonen, Auris Energiapalveluiden tekninen päällikkö.
Koulutus: Merenkulun insinööri. Urani aikana olen toiminut monissa eri kaasunjakelun tehtävissä.
Kokemus: Useita erilaisia tehtäviä kaasunjakelun parissa.

Mitä teet Auriksella?

Vastaan Auris Energialla pienistä lämmityskohteista. Tehtävässä vastaan mm. kohteiden järkevästä käynnistä, hyvästä käyttöasteesta, huolloista ja siitä, että tarkastukset hoidetaan oikeaan aikaan. Tarkoituksena on kartuttaa lisäkokemusta höyrykohteista ja saada pätevyys prosessin valvojaksi / voimalaitoksen käytönvalvojaksi myös maalla.

Kerro hieman taustastasi ja erityisosaamisestasi

Minulla on suuri halu itseni kehittämiseen ja prosessien toiminnan ymmärtämiseen. Minulla on vahvat vuorovaikutustaidot, ja osaan tunnistaa järkevät toimenpiteet sekä asiakkaan tarpeet. Lisäksi minulla on jo vahva ymmärrys alasta, ja olen innokas oppimaan uutta.

Mitä haluaisit kertoa itsestäsi?

Pidän erityisesti mökkeilystä ja siitä, että pääsen luonnon ääreen pois kaupungin hälinästä. Lisäksi pelaan jääkiekkoa säännöllisen epäsäännöllisesti ja nautin erilaisten koneiden sekä laitteiden korjailusta.

Energia-alan kuulumiset:

Mihin suuntaan energiamarkkinoilla ollaan menossa?

Vihreät vaihtoehdot alkavat painaa vaakakupissa enemmän kuin aikaisemmin. Tämä näkyy mm. siinä, että ollaan valmiita investoimaan enemmän vihreisiin ratkaisuihin. Vety ja sen tulevaisuus on ollut myös vahvasti esillä, esimerkiksi se, miten uudet teknologiat kehittyvät ja mitä käyttömahdollisuuksia vedyllä on tulevaisuudessa sekä miten vety ja sähköistyminen liittyvät toisiinsa.

Mitkä asiat kiinnostavat tällä hetkellä asiakkaita?

Asiakkaita kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti energian hinta ja kustannussäästöt. Myös sähkökattilat ovat juuri nyt suuressa suosiossa.

Mitkä asiat korostuvat tulevaisuudessa? Mitä olisi tärkeää ottaa huomioon?

Tulevaisuudessa korostuu erityisesti se, toteutetaanko työ alihankintamallilla vai hankitaanko omaa tekijäporukkaa, kannattaako ratkaisut ulkoistaa vai olisiko parempi, että osaaminen löytyy talon sisältä.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi, niin myyjämme ottavat sinuun yhteyttä!