Suomen Kaasuenergia Oy on ostanut Helen Oy:n maakaasuliiketoiminnan

Helenin maakaasun jakelu- ja myyntiliiketoiminta siirtyivät Suomen Kaasuenergialle 31.12.2019 toteutuneella kaupalla.

Suomen Kaasuenergia on Suomen suurin kaasunjakeluyhtiö, jonka strategiana on keskittyä maa- ja biokaasun jakeluun sekä myyntiin tammikuussa avautuneella maakaasumarkkinalla. Yritys pystyy tarjoamaan asiakkailleen laajan valikoiman tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla.

”Maakaasu on Helenille energiantuotannossa tärkeä polttoaine, mutta maakaasun jälleenmyynti rajalliselle joukolle teollisia käyttäjiä ja pienehkön jakeluverkon ylläpitäminen eivät ole Helenille strategista ydinliiketoimintaa”, Helenin johtaja Marko Riipinen sanoo.

Riipisen mukaan maakaasumarkkinan avautuessa oli luontevaa myydä tämä kokonaisuus maakaasumarkkinaan erikoistuneelle yritykselle.

”Kaasumarkkinoiden avautuminen luo sekä asiakkaille että kaasualan toimijoille uusia mahdollisuuksia”, Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta sanoo.

Helenin kaasuasiakkaiden asiakaspalvelu ja laskutus siirtyivät Suomen Kaasuenergialle 1.1.2020. Sopimuksen siirrosta sovittiin ennakkoon kaikkien asiakkaiden kanssa.

Lisätietoja:

Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta, puh. 050 452 4138
Helenin johtaja Marko Riipinen, puh. 050 502 3908

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 500 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2035.

Suomen Kaasuenergia Oy on suomalainen energia-alan konserni, joka myy ja toimittaa maa- ja biokaasua teollisuudelle, lämpölaitoksille, kiinteistöille, rakennuttajille, taloyhtiöille, ravintoloille ja kuluttajille. Suomen Kaasuenergian vähittäismyynti- ja jakeluliiketoiminta jakautuu kolmeen yhtiöön. Suomen Kaasuenergia vastaa kaasun myynnistä, Auris Kaasunjakelu kaasunjakelusta sekä Auris Energiaratkaisut teollisuuden ja kiinteistöjen lämpöratkaisuista. Vuonna 2018 yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 49 miljoonaa euroa.