Suomen Kaasuenergia on ostanut Nivos Energian kaasunmyyntiliiketoiminnan

Suomen Kaasuenergia Oy on ostanut Mäntsälän alueella toimivan Nivos Energia Oy:n kaasunmyyntiliiketoiminnan. Nivos Energian maa- ja biokaasun myyntiliiketoiminta siirtyy Suomen Kaasuenergialle 1.1.2022.

Tehty liiketoimintakauppa tukee molempien yritysten pitkän aikavälin tavoitteita.

”Olemme Suomen suurin maa- ja biokaasun vähittäismyyntiyhtiö”, Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta sanoo. ”Keskitymme yksinomaan kaasumarkkinaan, joten voimme tarjota asiakkaillemme laajan valikoiman kaasutuotteita, kaasuun liittyviä palveluita ja ajantasaisen hinnoittelun.”

Nivos Energialle kaasunmyynti sen sijaan ei enää ole ydinliiketoimintaa.

”Luopumalla kaasunmyynnistä pystymme keskittymään strategiamme mukaisten liiketoimintojen kehittämiseen”, Nivos Energia Oy:n toimitusjohtaja Juha Voho sanoo.

Mäntsälän alueen kaasunjakelu ja siihen liittyvät palvelut eivät kuulu nyt toteutuvaan liiketoimintakauppaan, vaan ovat jatkossakin Nivos Oy:n tytäryhtiö Nivos Verkot Oy:n vastuulla.

Nivos Energian kaasuasiakkuudet siirtyvät Suomen Kaasuenergialle 1.1.2022

Nivos Energian kaasunmyynnin asiakkaiden nykyiset kaasusopimukset siirtyvät Suomen Kaasuenergialle 1.1.2022. Näiden asiakkaiden ostaman kaasun hinnoittelun pohjana on tuosta päivästä alkaen Suomen Kaasuenergian oma SK-indeksi.

SK-indeksi perustuu Hollannissa sijaitsevan TTF-kaasupörssin hintoihin, joita Suomen Kaasuenergia kiinnittää kaasun toimituskuukautta edeltävinä kuukausina. SK-indeksiin perustuva kaasun hinnoittelu on suoraan pörssihintaan pohjautuvaa hinnoittelua vakaampaa.

Nivos Energia on vuonna 2019 perustetun Nivos-konsernin tytäryhtiö. Nivos-konserni toimii Mäntsälän alueella ja toimittaa asiakkailleen muun muassa sähköä, kaukolämpöä, vettä ja laajakaistaliittymiä. Nivos-konsernin vuoden 2020 liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa ja asiakasmäärä 17 000.

Suomen Kaasuenergia on energia-alan konserni, jonka liiketoiminta jakautuu kolmeen yhtiöön. Suomen Kaasuenergia Oy hankkii ja myy maa- ja biokaasua yli 25 000 asiakkaalle. Auris Kaasunjakelu Oy vastaa kaasunjakelusta ja Auris Energiaratkaisut Oy kiinteistöjen sekä teollisuuden lämpöpalveluista. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa.

Lisätietoa:

Mika Paloranta, toimitusjohtaja, Suomen Kaasuenergia, mika.paloranta@ske.fi

Juha Voho, toimitusjohtaja, Nivos Energia, juha.voho@nivos.fi