Ostamme Mäntsälän Biovoiman vuoden 2022 biokaasutuotannon

Voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme vielä aiempaa enemmän kotimaista ja täysin uusiutuvaa biokaasua. Olemme nimittäin sopineet ostavamme Mäntsälän Biovoiman vuoden 2022 biokaasutuotannon kokonaisuudessaan. Arviolta tuo tuotantomäärä on noin 12 gigawattituntia.

”Biokaasu on tärkeä osa tulevaisuuden puhdasta energiajärjestelmää ja kaasualan reittiä hiilineutraaliuteen. Myöhemmin myös synteettiset kaasut sekä vety tulevat auttamaan tämän tavoitteen saavuttamisessa”, Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta sanoo.

Mäntsälän Biovoima on Watrec Oy:n ja Nivos-konsernin omistama yhteisyritys, joka valmistaa biokaasua ja lannoitteita. Helsingintien varressa sijaitseva laitos käyttää mädätysteknologiaa tuottaakseen puhdasta energiaa elintarviketeollisuuden ja kaupan sivuvirroista sekä hävikistä.

Tuotettu biokaasu puhdistetaan kalvojen avulla ja syötetään kaasunjakeluverkkoon puhtaana biometaanina. Tämän jälkeen sitä voi käyttää lämmitykseen sekä liikenteen tai teollisuuden polttoaineena.

”Haemme pitkäaikaisia kumppanuuksia sekä raaka-aineiden toimittajien että tuotteidemme käyttäjien osalta. Näen tämän uuden asiakkuuden hyvänä ja tärkeänä askeleena kohti kannattavaa liiketoimintaa uusiutuvan energian tuottajana”, Watrecin toimitusjohtaja Juhani Suvilampi sanoo.