QHeat on yksi Suomen lupaavimmista startupeista

Auris Energiaratkaisujen osin omistama QHeat on valittu Talouselämän lupaavimpien startup-yritysten listalle. Onnittelumme!

QHeatin teknologia perustuu noin 1000–3000 metriä syviin lämpökaivoihin, jotka käyttävät hyväkseen uusiutuvaa geotermistä lämpöenergiaa.

Tällä tulevaisuuden ratkaisulla tuotettua lähes päästötöntä lämpöä, jäähdytystä ja energian kausivarastointia saat meiltä jo nyt, avaimet käteen -palveluna totta kai.

Lähes päästötöntä energiaa, erityisesti tiiviiseen kaupunkirakenteeseen ja isoille kiinteistöille

QHeatin teknologialla tuotettu energia sopii suurille kiinteistömassoille, kuten kauppakeskuksille tai kokonaisille kortteleille. Yhden keskisyvän lämpökaivon vuosituotanto on noin 1 GWh:ia.

Jäähdytyksen tarve parantaa ratkaisun kilpailukykyä entisestään. Kaivot soveltuvat myös energiavarastoiksi tasaamaan energiantarpeen kausivaihteluita.

QHeatin teknologian avulla maalämpö sekä energiavarastot on mahdollista tuoda tiiviiseen kaupunkirakenteeseen, missä isoille kaivokentille ei ole tilaa ja maan hinta on korkea. Yksi keskisyvä lämpökaivo tarvitsee vain noin neliömetrin verran tilaa ja riittää jopa kokonaisen korttelin lämmittämiseen.

QHeatin keskisyvillä lämpökaivoilla tuotettu energia on mahdollista liittää useisiin AER:n tuotteisiin.

Lisätietoa:

Myyntipäällikkö Jarkko Kuningas, jarkko.kuningas@aurisenergia.fi

Maksumuurin takana oleva Talouselämän artikkeli aiheesta.