Kaasun lisävelvoitevarastointimaksu tuli voimaan 1.11.2023 – Hintavaikutus on noin 0,35 €/MWh

Kaasun eurooppalainen pörssihinta on koko kuluneen vuoden ajan jatkanut laskuaan viime vuoden huipuistaan. Tänä vuonna pörssihinnat ovat laskeneet muun muassa vähentyneen kaasun kysynnän sekä Euroopan maanalaisten kaasuvarastojen korkean täyttöasteen takia.

Kaasuvarastojen täyttöastetta on päätetty parantaa vielä entisestään EU:n laajuisella lisävarastointivelvoitteella, jolla turvataan kaasun riittävyyttä kaikissa tilanteissa. 

Kaikkien kaasua myyvien tahojen on jo aiemmin ollut varastoitava tiettyä osaa kokonaismyynnistään vastaava määrä polttoainetta niin kutsuttuihin velvoitevarastoihin poikkeustilanteiden varalle. Tätä velvoitevarastoinnin määrää on siis nyt kasvatettu entisestään niin kutsutulla lisävarastointivelvoitteella 1.11.2023 alkaen. Lisävarastoinnin tavoitteena on turvata maakaasun toimitusvarmuutta vielä lisää.

Hinnastot ovat päivittyneet

Olemme päivittäneet muutoksen kaasutuotteidenne hinnastoihin, ja lisäkomponentti näkyy laskullanne 1.11.2023 alkaen. Uudet hinnastonne ovat täällä ja saatte ne halutessanne myös asiakaspalvelustamme.

Asiakkailtamme veloittamamme lisävarastointivelvoitteen arvonlisäveroton hinta on 0,35 €/MWh.  

Asiakaspalvelumme auttaa 

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kaikkiin kaasun hinnoitteluun sekä käyttöön liittyviin kysymyksiinne.  

Palvelemme teitä arkisin klo 8–16.  

Puhelimitse tavoitatte meidät numerosta 020 690 027 ja sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@aurisenergia.fi