Avautuneella kaasumarkkinalla hyvä energiakumppani on paras tapa säästää

Suomen kaasumarkkina avautui viime vuoden alussa kilpailulle ja yhdistyi samalla Balticconnector-putken valmistuttua Baltian kaasumarkkinaan. Suomalaisilla kaasunkäyttäjillä oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus valita kaasuntoimittajansa. Sekä kotimaisilla että Suomen markkinalle tulleilla ulkomaisilla kaasunmyyjillä oli sama viesti: mahdollisimman alhainen hinta. Pieni myyntimarginaali ei kuitenkaan yksin takaa ostajalle edullisinta kaasunhankintaa.

Suomessa myyty kaasu oli ennen markkinan avautumista perinteisesti hinnoiteltu öljyn ja kaasun hintoihin perustuen. Markkinan avauduttua vuonna 2020 asiakkaille alettiin tarjota kaasua, jonka hinta oli sidottu eurooppalaisten kaasupörssien (TTF ja entinen Gaspool, eli nykyinen THE) indekseihin. Kaasun ostajat oppivat nopeasti hyödyntämään uusia hinnoittelumalleja, mutta eri toimijoiden tarjoamien kaasusopimusten vertailu ei aina ollut helppoa.

Kaasumarkkinan viime ja kuluvan vuoden kehityksessä on yhtäläisyyksiä sähkömarkkinan avautumiseen 1990-luvun lopulla. Maakaasun hintaa kilpailutetaan, ja ostopäätöksiä tehdään etsimällä pienin myyntimarginaali. Usein hintaero tarjousten välillä on vain muutamia senttejä megawattituntia kohden ja kokonaissäästöt vuodessa häviävän pienet, jos niitä ylipäätään saavutetaan.

Pienimmän marginaalin etsimistä parempi tapa säästää kaasunhankinnassa on aito energiakumppanuus kaasuntoimittajan kanssa. Me Suomen Kaasuenergialla olemme asiakkaillemme juuri tätä. Olemme ainoa suomalainen pelkästään kaasuun keskittyvä myyntiyhtiö. Laaja asiantuntemuksemme kaasualasta suojaa asiakkaitamme toisinaan rajustikin vaihtelevilta kaasun markkinahinnoilta. Pelkästään kaasunhankinnasta ja portfolion hallinnasta vastaavan tiimimme yhteenlaskettu kokemus kaasualalta on yli 50 vuotta.

Olemme asiakkaillemme paljon enemmän kuin energiantoimittaja

Asiakkaamme saavat meiltä aina oman käyttöprofiilinsa mukaan optimoidun sekä kilpailukykyisesti hinnoitellun kaasutarjouksen. Tarjoamme asiakkaillemme lisäksi säännöllisiä markkinakatsauksia ja energianeuvontaa esimerkiksi kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Meillä on myös oma extranet nimeltä SKFlow, jonka kautta kaasunkäytön ajantasainen seuranta on asiakkaillemme helppoa.

Kaasunhankinnan pitkäjänteinen suunnittelu kanssamme on erinomainen tapa hankkia kaasua ilman kustannusyllätyksiä. Tarjoamme kaasun hintavakautta kaiken kokoisille asiakkaillemme. Oma SK-hintaindeksimme suojaa nopeilta hinnanmuutoksilta, koska indeksimme hintataso vaihtelee pörssihintoja hitaammin. Tarjoamamme hinnankiinnitykset puolestaan toimivat eräänlaisena vakuutuksena toisinaan voimakkaitakin energianhinnan heilahduksia vastaan.

Kaltaisemme energiakumppanin kanssa saavutetut kaasunhankinnan säästöt ovat aivan eri kokoluokkaa kuin marginaalien vertailulla saadut. Parhaimmillaan kyse voi olla jopa useiden kymmenien eurojen hyödyistä megawattituntia kohden muutamien senttien sijaan.

Meillä Suomen Kaasuenergialla on vuosikymmenien kokemus kaasun hankinnasta sekä myynnistä kaikenlaisiin käyttökohteisiin. Valitsemalla meidät energiakumppaniksenne saatte käyttöönne kaiken asiantuntemuksemme sekä alan parhaat palvelut kaasunhankintaan. Olemme täällä palvelemassa teitä.

Max Miilakangas, Senior Sales Manager, Suomen Kaasuenergia Oy

max.miilakangas( at) aurisenergia.fi, puh. 040 068 6814