Auris Energia on ostanut Haminan Energian kaasunjakeluliiketoiminnan sekä osan kaasunmyyntiliiketoiminnasta

Auris Energia ja Haminan Energia ovat sopineet 30.12.2022, että Haminan Energia -konserniin kuuluva Haminan Kaasuverkko Oy siirtyy Auris Energia -konserniin 1.2.2023 toteutuvalla osakekaupalla. Lisäksi Haminan Energia -konserniin kuuluvan kaasun myyntiliiketoiminnan hinnastoasiakkaiden liiketoiminta siirtyy Auris Energia -konsernin tytäryhtiö Auris Kaasuenergia Oy:lle 1.2.2023 liiketoimintakaupalla.

Auris Energia on Suomen suurin kaasun jakelu- ja vähittäismyyntiyhtiö. Konsernilla on yli 1 000 kilometriä kaasunjakeluverkkoa sekä reilut 25 000 kaasuasiakasta.

Yrityskaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia siirtyville kaasuenergia- tai jakeluasiakkaille. Kaasunjakelu ja kaasunmyynti Haminan alueella jatkuu normaalisti.

Haminan Energia tuottaa Auris Energialle siirtyvien asiakkaiden asiakaspalvelun ja laskutuksen toistaiseksi, joten asiakaspalvelun yhteystiedot pysyvät ennallaan.

Auris Energia tiedottaa asiakkaille erikseen, kun siirtymäaika päättyy ja palveluidentuottaja vaihtuu. Tämän jälkeen laskutus ja asiakaspalvelu siirtyvät Auris Energialle automaattisesti, ilman asiakkaiden toimenpiteitä.

Lämpimästi tervetuloa Auris Energian asiakkaaksi!

Lisätietoa:

Auris Energia -konsernin toimitusjohtaja Mika Paloranta, mika.paloranta@aurisenergia.fi

Haminan Energia -konsernin liiketoimintajohtaja, kehitys ja palvelut, Heikki Lappalainen, heikki.lappalainen@haminanenergia.fi

Auris Energia on suomalainen innovatiivinen ja ketterä energia-alan konserni. Myymme maa- ja biokaasua ja muita energiapalveluita. Auris Kaasuenergia myy kaasuja, Auris Kaasunjakelu jakelee niitä ja Auris Energiapalvelut tarjoaa moderneja teollisuuden ja kiinteistöjen lämpö- ja höyrypalveluita ja muita energiapalveluita. Geotermisen energian edelläkävijä, QHeat Oy, on osakkuusyhtiömme, ja tarjoamme myös QHeatin ratkaisuja palveluna. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli noin 100 miljoonaa euroa.

Haminan Energia on Haminan kaupungin omistama monipuolinen ja nykyaikainen energiakonserni. Haminan energia on uusiutuvan energian ja energiakaasujen edelläkävijä ja panostaa erityisesti tuulivoimaan, bioenergiaan sekä LNG-markkinan kehittämiseen. Yhtiö etsii jatkuvasti uusia energiaratkaisuja ja keinoja tuottaa lämpöä ja energiaa kestävästi.