Anni Sarvaranta on Auris Energian uusi toimitusjohtaja

Auris Energia vahvistaa asemiaan energia-alan muutoksentekijänä, kun DI Anni Sarvaranta ottaa ohjat konsernin toimitusjohtajana 15. tammikuuta. Sarvaranta tulee tehtävään talon sisältä, missä hän on aiemmin vastannut kaasuliiketoimintojen johtamisesta ja toiminut konsernin varatoimitusjohtajana.

Anni Sarvaranta seuraa tehtävässään Mika Palorantaa, joka siirtyy tammikuussa uuteen työhön Auriksen ulkopuolella. Auriksen varatoimitusjohtajana sekä tytäryhtiö Auris Energiapalveluiden toimitusjohtajana jatkaa Perttu Lahtinen.

Sarvarannalla on vankka kokemus energia-alan liiketoiminnan johtamisesta, kehittämisestä sekä strategioiden uudistamisesta. Hänen nimityksensä toimitusjohtajaksi oli konsernin hallituksen yksimielinen päätös.

“Olen seurannut läheltä Annin tähänastista toimintaa ja vakuuttunut Annin kyvyistä jatkaa yhtiömme kehitystä kohti fossiilivapaata energiatarjontaa. Erityisesti olen mielissäni yhtiömme valitsemasta strategiasta kasvattaa johtajakykyjä sisäisen kehityksen kautta,” Auriksen hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson toteaa nimityksestä.

Auris Energia on suomalainen energia-alan konserni, joka myy ja jakelee maa- ja biokaasua sekä tuottaa asiakkailleen energiaa palveluna. Konserni omistaa enemmistön Mäntsälässä sijaitsevasta biokaasulaitoksesta. Lisäksi geotermisen energian edelläkävijä QHeat on konsernin osakkuusyhtiö.

Auris Energian muutosmatka jatkuu

Anni Sarvarannan johdolla Auris Energia jatkaa muutosmatkaansa kohti monipuolista ja palvelevaa energiayhtiötä. Tämä tapahtuu muun muassa kasvattamalla hiilineutraalin energian osuutta konsernin liiketoiminnasta. Yhtiön tarjoamiin ratkaisuihin lukeutuvat uusiutuva kaasu, geoterminen lämpö, sähkökattilat, lämpöpumput sekä moninaiset energiatehokkuuden parantamiseen perustuvat palvelut.  

“Haluamme tuottaa aidosti mitattavia hyötyjä asiakkaillemme ja olla heille luotettavin energiakumppani”, kommentoi Anni Sarvaranta. ”Auriksella on monipuolinen ja kehittyvä tarjonta sekä osaava, hyvällä yhteishengellä varustettu tiimi, jonka kanssa on ilo päästä viemään yhtiötä eteenpäin. Odotan innolla yhteisen muutosmatkamme jatkamista uudessa roolissani.”

Sarvaranta on aiemmin työskennellyt Gasgrid Finland Oy:n palveluksessa, missä hän toimi kaasujen siirtoliiketoiminnan operatiivisena ja kaupallisena johtajana, vastasi yhtiön strategian uudistusprosessista sekä yhtiön tutkimus- ja kehitystoiminnan käynnistämisestä.  

Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Baltic Connector Oy:ssä kehitysjohtajana sekä Helen Oy:ssä kehitys- ja strategiapäällikkönä. Koulutukseltaan Anni on energiatekniikan diplomi-insinööri. 

Lisätietoa:

Auris Energian hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos, Stig Gustavson. Yhteydenotot Auris Energian viestintä- ja markkinointijohtajan kautta: Maria Elojärvi, maria.elojarvi@aurisenergia.fi

Auris Energian tuleva toimitusjohtaja, Anni Sarvaranta, anni.sarvaranta@aurisenergia.fi