Ville Karttunen
Ville Karttunen

Asiantuntija: Ville Karttunen, kehitysjohtaja Auris Energiassa
Koulutus: Diplomi-insinööri
Kokemus: Energia-alalla analyytikkona, yrittäjänä ja konsulttina sekä johtotehtävissä vuodesta 2004 alkaen.

Mitä teet Auriksella?

Vastuullani on Auriksen uusien liiketoimintojen kehittäminen sekä yritysjärjestelyt. Uusien liiketoimintojen kehittämisessä haemme kasvua puhtaista kaasuista, eli biokaasusta ja tulevaisuudessa biopohjaisesta hiilidioksidista ja synteettisestä maakaasusta. Yritysjärjestelyt kattavat kaikki Auris Energian toiminnat teollisuusasiakkaiden energiantuotannon sähköistämisestä kaasujen myyntiin ja jakeluun. Olen myös Auris Energian johtoryhmän jäsen ja siten tuen toimitusjohtajaa koko yhtiön johtamisessa.

Kerro hieman taustastasi ja erityisosaamisestasi

Olen energia-alan moniosaaja ja osaamistani kuvaa hyvin englantilainen sanonta ”Jack of all trades – master of none”. Olen tehnyt työtä melkein kaikissa energia-arvoketjun osissa alkaen ydinvoiman tuotannosta, sähkömarkkinoihin; voimalaitosten projektikehityksestä kaasun ja sähkön jakeluun. Erityisosaamistani on kuitenkin muutosjohtaminen, jota tarvitaan etenkin uusien liiketoimintojen kehittämisessä. Menestyvät uudet liiketoiminnot ovat ennen kaikkea muutosohjelmia. Jos uutta liiketoimintaa katsotaan vain teknologian tai myynnin kehityksen näkökulmasta, voi muutoksen onnistumisen kannalta olennaisia seikkoja jäädä huomioimatta.

Mitä haluaisit kertoa itsestäsi?

Työn ohella elämääni rytmittävät kolme lastani, joista vanhemmat kaksoset ovat yläasteella ja nuorimmainen ala-asteen lopulla, sekä ulkoilmaharrastukset. Minut voi löytää niin tenniskentiltä kuin metsästä suunnistamassa, vaeltamassa tai hirvipassissa.

Energia-alan kuulumiset:

Mihin suuntaan energiamarkkinoilla ollaan menossa?

Oikean suunnan ymmärtäminen on huippumenestyksen edellytys myös energiamarkkinoilla. Kanadalainen jääkiekon ikoni Wayne Gretzky tapasi sanoa, että hyvät pelaajat pelaavat siellä, missä kiekko juuri nyt on, mutta huippupelaajat pelaavat siellä, minne kiekko on menossa!

Energiamarkkinoilla kiekko on nyt menossa kohti maailmaa, jossa energialla itsessään on vähemmän merkitystä niin liiketaloudellisessa mielessä kuin ympäristön kannalta. Sen sijaan tärkeämpää on se, milloin energiaa käytetään. Energiamarkkinat ovat menossa volatiilimpaan suuntaan. Tulevaisuuden markkinoilla voittajia ovat energiankäyttöään hallitsevat toimijat, jotka pystyvät sopeutumaan markkinoiden vaihtelevaan hintaan. Tällaiset toimijat pystyvät siten hyödyntämään jokaisen markkinahinnan jokaisena ajan hetkenä muuttuen joustavasti energian kuluttajasta energian tuottajaksi ja takaisin.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi, niin myyjämme ottavat sinuun yhteyttä!