Valion tehdas sai modernin sähkökattilan – tuo kustannussäästöjä ja joustoa höyryn ja lämmön tuottamiseen

Auris Energiaratkaisut on pitkään toiminut Valion Vantaan tehtaan lämpökumppanina ja tuottanut kaiken tehtaan tarvitseman höyryn ja lämmön.

Helmikuun alussa Auris nosti ja asensi paikoilleen Valion tehtaalle modernin 2,5 megawatin tehoisen sähkökattilan sekä jakelumuuntajan. Tehtaalle jäi myös osa aiemmin käytössä olleista kaasukattiloista.

”Sähkön hinnan ollessa houkuttelevan matala markkinahintoja seuraava äly keskittää höyryntuotannon sähkökattilalle. Vastaavasti sähkön hinnan ollessa korkea kaasukattila tuottaa valtaosan höyrystä”, Auriksen projektipäällikkö Henrik Palmén kertoo.

Tämä yhdistelmä tuo Valiolle kustannussäästöjä ja joustavuutta. Vihreää sähköä käytettäessä uudella kattilalla tuotettu energia on myös hiilineutraalia.

Ratkaisu on malliesimerkki palvelustamme, jossa teemme älykkäät vähäpäästöiset ratkaisut ja energian kustannussäästöjen toteuttamisen asiakkaalle helpoksi

”Sähkökattilan ja jakelumuuntajan paikoilleen asennus sujui hyvin, koska jo suunnittelu- ja hankintavaiheissa olimme huomioineet tehtaan ahtaiden väylien ja kuormarajoitteiden asettamat tiukat reunaehdot laitteiden ulkomitoille ja esivalmisteluille”, Palmén toteaa.

”Ennen asennusta teimme myös normaalit nostosuunnitelmat ja riskitarkastelut, joiden avulla pystyimme havaitsemaan mahdolliset ongelmakohdat etukäteen.”

Asennettavien laitteiden tieltä oli purettu vanhoja höyry- ja kuumavesikattiloita sekä tehty valmistelevia asennustöitä putkistoille ja muille rakenteille, kuten laiteperustuksille ja koteloinneille. Seuraavaksi työt jatkuvat vanhojen rakenteiden sisällä putkistojen ja kaapelointien asennuksilla sekä ilmanvaihtotöillä.

Tutustu lisää:

Tutustu lisää Auriksen ja Valion yhteistyöhön täältä.

Haluaisitko olla mukana toteuttamassa tulevaisuuden energiaa jo tänään? Auriksella on juuri nyt myyntipäällikön paikka auki. Tutustu avoimeen paikkaan lisää täällä ja liity mukaan osaavaan joukkoomme!