Suomen kokkimaajoukkueen harjoituspäivällinen tarjosi uniikin elämyksen

Järjestimme aiemmin keväällä kilpailun, jossa kahdeksan onnekasta voittajaa pääsevät osallistumaan Suomen kokkimaajoukkueen harjoituspäivälliselle Suomen Kaasuenergian vieraana. Maanantaina 11.6. joukko voittajia aveceineen saapui Helsingin Laajasaloon, jossa kokkimaajoukkue hemmotteli päivällisvieraita maistuvalla menullaan.

Suomen kokkimaajoukkue järjestää harjoituspäivällisiä tasaisin väliajoin tarkoituksenaan hioa menutaan ja yhteistyötään vieläkin sujuvammaksi marraskuussa Luxembourgissa järjestettäviä Culinary World Cup 2018 -kilpailuja varten. Vuonna 2020 kokkimaajoukkueella on edessään vielä pääkoitos, Olympialaiset Stuttgartissa. Päivällinen oli siis ensiluokkainen kulinaarinen elämys, mutta samalla kuulimme lisää myös joukkueesta ja tulevista kilpailuista.

Ennen päivällistä saimme nauttia kuohuvaa ja aperitiiveja aurinkoisessa säässä voittajiemme kanssa ja kuulla vieraiden odotuksia illasta. Voittajien joukossa oli niin intohimoisia kotikokkaajia, hyvän ruuan ystäviä kuin kaasunkäyttäjiä. Kaikki olivat erityisen kiinnostuneita kuulemaan lisää illan menusta, joukkueesta ja tulevasta kilpailusta.

Päivällisellä nautimme kolmen ruokalajin menun ja saimme toimia myös makutuomareina. Ruuan lomassa kuulimme lisää kokkimaajoukkueesta ja tulevista kilpailuista. Luxembourgin kilpailua varten joukkue on harjoittelut kahdeksan päivää kuukaudessa jo 1,5 vuoden ajan. Kilpailussa on mukana 32 joukkuetta eri puolilta maailmaa ja Suomen joukkue on yksi nuorimmista. Voitto ei ole kuitenkaan kaukainen haave, sillä vuonna 2016 Suomi sijoittui kyseisessä kilpailussa toiselle sijalle.

Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärven mukaan nuoren tiimin etuna on se, että nuorilta löytyy intohimoa ja palava halu kehittyä. Nuoresta iästä huolimatta kaikilla on jo runsaasti kokemusta ravintola-alalta ja alan kilpailuista, mikä onkin yksi ehto kokkimaajoukkueeseen valikoitumiseen. Kokkimaajoukkueessa mukana olo on harrastus, johon osallistutaan oman päätyön ohella.

Ilta oli kaikin puolin onnistunut ja maistuvan ruuan lisäksi saimme nauttia erinomaisesta ja seurasta ja säästä. Illan kruunasi vielä mahdollisuus vaihtaa muutama sana itse kokkien kanssa, mikäli oli varmasti ainutlaatuinen tilaisuus intohimoisille kotikokkaajille ja kulinaristeille.

”Ruoka oli todellinen elämys, ja oli myös hauskaa leikkiä raatia mukavassa, vaikka ennestään tuntemattomassa seurassa.” – Heta Lehtipuu

”Tilaisuus oli todella mukava, mielenkiintoinen ja tietysti herkullinen, nyt katselen kokkimaajoukkuetta ja sen valmistautumista ihan uusin silmin!” – Maarit Väisänen-Vaara

”Olipa todella ihana kokemus tällaiselle kotikokille, kiitos. Meidän perheessä on aina tehty kotiruokaa ja leivottu suurella intohimolla.” – Sue-Alice Räty