Suomen Kaasuenergian kaasutoimitukset jatkuvat tavalliseen tapaan

Gasum on ilmoittanut, että Gazprom Export lopettaa kaasutoimitukset Suomeen huomenna 21. toukokuuta klo 7. Tällä ei ole vaikutusta Suomen Kaasuenergian toimintaan, vaan kaasutoimituksemme asiakkaillemme jatkuvat normaalisti.

Hankimme lähes kaiken kaasumme Baltian kautta, mistä sitä tulee Suomeen tavalliseen tapaan. Seuraamme tilannetta aktiivisesti, ja mikäli se myöhemmin muuttuisi, tiedottaisimme siitä heti. Pyydämme seuraamaan verkkosivujamme.

Venäläisten kaasutoimitusten lakkaamisella ei ole vaikutusta SK:n kaasutoimituksiin

Korostamme, että Suomen Kaasuenergian asiakkaille kaasua virtaa huomisenkin jälkeen normaalisti. Emme myöskään usko tilanteen muuttuvan.

Jos tilanne kuitenkin myöhemmin muuttuisi ja joutuisimme rajoittamaan kaasutoimituksia asiakkaillemme, turvaisimme silti velvoitevarastoinnista maksavien asiakkaidemme kaasutoimitukset niin pitkään kuin mahdollista. Tähän asiakasryhmään kuuluvat lämmitysasiakkaat sekä kaasua käyttävät kotitaloudet, kaasun liikennekäyttö ja ravintola-asiakkaat.

Mikäli kaasua ei riittäisi kaikille asiakkaillemme, rajoittaisimme siis ensimmäisessä vaiheessa tarvittaessa teollisuus- ja prosessiasiakkaiden kaasutoimituksia.

Korostamme, että tähän ei nyt ole tarvetta, emmekä usko tällaista tarvetta tulevan. Venäläisten kaasutoimitusten lakkaaminen ei vaikuta Suomen Kaasuenergian kaasunmyyntiin ja -toimituksiin millään lailla.