Suomen Kaasuenergia on ostanut Lappeenrannan Energia -konsernin kaasuliiketoiminnat

Lappeenrannan Energia -konsernin kaasunjakelu- ja kaasunmyyntiliiketoiminta ovat siirtyneet Suomen Kaasuenergialle 1.7.2022 toteutuneella liiketoimintakaupalla. Suomen Kaasuenergia -konserniin kuuluva Auris Kaasunjakelu Oy on ostanut Lappeenrannan Energian kaasunjakeluliiketoiminnan ja Suomen Kaasuenergia Oy maakaasun myyntiliiketoiminnan.

Suomen Kaasuenergia -konserni on Suomen suurin kaasun jakelu- ja vähittäismyyntiyhtiö, jolla on nyt toteutuneen kaupan jälkeen noin 1 100 kilometriä omaa kaasunjakeluverkkoa sekä noin 25 000 kaasuasiakasta.

Asiakaspalvelu ja laskutus siirtyvät Suomen Kaasuenergialle 1.9.2022

Liiketoimintakaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia Lappeenrannan Energian kaasuasiakkaille. Suomen Kaasuenergia vastaa kaasutoimituksista ja niihin liittyvistä velvoitteista asiakkailla voimassa olevien sopimusten edellyttämällä tavalla.

Lappeenrannan Energia tuottaa Suomen Kaasuenergialle siirtyvien kaasuasiakkaiden asiakaspalvelun ja laskutuksen 1.9.2022 asti. Tämän jälkeen asiakaspalvelu ja laskutus siirtyvät liiketoiminnan uudelle omistajalle automaattisesti, ilman asiakkaan toimenpiteitä. Suomen Kaasuenergia tiedottaa tästä asiakkaille vielä erikseen ennen palveluidentuottajan vaihtumista.

Toisin kuin asiakaspalvelu ja laskutus, kaasunmyynti Lappeenrannan Energian kaasuasiakkaille siirtyy kaupan myötä saman tien Suomen Kaasuenergialle. Toisin sanoen kaikki kyselyt kaasunmyyntiin ja -ostamiseen liittyen voi jatkossa ohjata osoitteeseen myynti( at) aurisenergia.fi.

Lisätietoa:

Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta, puh. 050 452 4138

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen, puh. 044 751 7211

Lappeenrannan Energia Oy on Lappeenrannan kaupungin kokonaan omistama konserniyhtiö. Lappeenrannan Energia – konserni tuottaa ja myy vesi- ja energiapalveluita sekä hallinnoi ja kehittää jakeluverkkoja. Rakennamme aktiivisesti maakuntaamme kestävää ja puhdasta tulevaisuutta tarjoamalla maailman parasta vettä, älykkäät jakeluverkot sekä vihreää lämpöä. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli noin 115 miljoonaa euroa.

Suomen Kaasuenergia on suomalainen energia-alan konserni, joka myy ja toimittaa maa- ja biokaasua sekä lämpöpalveluita teollisuudelle, lämpölaitoksille, kiinteistöille, rakennuttajille, ravintoloille ja kuluttajille. Suomen Kaasuenergian liiketoiminta jakautuu kolmeen yhtiöön. Suomen Kaasuenergia vastaa kaasun myynnistä, Auris Kaasunjakelu kaasunjakelusta sekä Auris Energiaratkaisut teollisuuden ja kiinteistöjen lämpöpalveluista. Vuonna 2021 yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa.