Biokaasu ravintolakäytössä
Lapland Hotelsin kaupunkihotellissa Helsingissä voi aistia pohjoisen tunnelman. Lapland Hotels Bulevardin keittiöpäällikkö Mika Heiskasen mukaan ruoka näyttelee hotellin toiminnassa isoa roolia. ”Yksinkertaistettuna, tämä on huippuhotelli, jossa on huippuravintola.
Ravintolalla oma identiteetti ja ammattitaitoinen keittiö. Kaikki mikä liittyy ruokaan tai palveluun, on meillä hiottu pitkälle ja tehdään pieteetillä.” Lapland Hotels Bulevardin keittiössä on käytössä kotimainen biokaasu, joka oli ympäristöasioista tarkalle ketjulle helppo valinta.
Faktat
Hotelli ja ravintola Bulevardilla
Biokaasu käytössä lämpimän keittiön laitteissa
Biokaasu osana vihreitä valintoja
Vihreitä ratkaisuja ja viitseliäisyyttä
Lapland Hotels Bulevardin keittiössä on käytössä biokaasu lämpimän keittiön laitteissa. ”Kaasu on varmatoimista ja järkevä ratkaisu”, Heiskanen toteaa. Kaksi kaasuliettä ovatkin kovalla käytöllä päivittäin.
”Kaasun käyttöä pitäisi ehdottomasti lisätä, varsinkin pääkaupunkiseudun runkokaasun varrella”, Heiskanen linjaa ja jatkaa putken kautta tulevan kaasun olevan ravintolalle niin turvallisuuskysymys kuin arkea helpottava tekijä.
Ravintolan käyttöön valikoitu biokaasu, koska Heiskasen mukaan Lapland Hotels haluaa olla edesauttamassa vihreätä ajattelua. ”Biokaasu on hiilijalanjäljetön, lähes päästötön vaihtoehto”, Heiskanen toteaa.
Lapland Hotels Bulevardissa tehdään valintoja kestävämmän tulevaisuuden eteen myös muilla tavoin. ”Lajittelun eteen tehdään paljon töitä”, Heiskanen kertoo. ”Esimerkiksi kahvinporot ovat noin 20 prosenttia hotellin biojätteestä. Meillä kerätään kaikki talteen ja helsinkiläinen Helsieni hakee ne. Kahvinporot sekoitetaan kaura-akanoihin ja niissä kasvatetaan osterivinokkaita. Aina kun Helsieni hakee kahvinporot, he tuovat meille sieniä ja me saamme pudotettua biojätteen määrää”, Heiskanen kuvailee käytännöllistä yhteistyötä.
Kultà-ravintolassa on käytössä myös hiiligrilli, jonka tuhka kerätään talteen terästynnyreihin ja toimitetaan espoolaisen metsästysseuran riistapellon lannoitteeksi.
Tutustu menestystarinoihimme
-
Ravintola Yes Yes Yes suosii biokaasua
Tutustu menestystarinaan: Ravintola Yes Yes Yes suosii biokaasua -
Ekbergin leipomon kaasu-uunit lämpiävät biokaasulla
Tutustu menestystarinaan: Ekbergin leipomon kaasu-uunit lämpiävät biokaasulla -
Döner Harju Cityn keittiössä käytössä biokaasu
Tutustu menestystarinaan: Döner Harju Cityn keittiössä käytössä biokaasu