Lahden toimistossa roppakaupalla uutta energia-alan osaamista

Suomen Kaasuenergian ja Auris Kaasunjakelun vasta avatussa Lahden toimipisteessä on aloittanut kaksi uutta verkostovalvojaa, Mikko Paulus (kuvassa vasemmalla) ja Johan Moilanen.

Moilasella on takanaan seitsemän vuotta LVI-alan työjohtotehtävissä. Hyppy kaasun pariin sai alkusysäyksensä mielenkiintoisesta tehtävästä, olipa osansa myös aiemmin hankitulla pätevyydellä. ”Sain vuonna 2013 käytönvalvojan pätevyyden ja siksikin kiinnostukseni tähän työhön heräsi”, Moilanen kertoo.

Paulus tulee tehtäväänsä jo valmiiksi kaasupiireistä, sillä hän työskennellyt aiemmin Gasumilla asiantuntijana. ”Kaasu ja ylipäätään energia-ala kiinnostavat. Näen varsinkin biokaasulla ja LNG:lla olevan ison roolin tulevaisuudessa”, Paulus sanoo. ”Kaasu on todella hyvä energiamuoto, jolla on aivan erinomainen hyötysuhde”, Moilanen lisää.

Verkostovalvojan tehtävänimike on varsin kuvaava. Työhön kuuluu valvoa Lahdessa ja lähialueilla sijaitsevaa Suomen Kaasuenergian ja Auris Kaasunjakelun omistamaa jakeluverkostoa, jota on putkistoissa maan alla noin 175 kilometriä. Vastuu verkostosta siirtyi viimevuotisen yrityskaupan myötä Lahti Energialta Suomen Kaasuenergialle ja Auris Kaasunjakelulle maaliskuun alussa.

”Kaivuutyöt ovat tärkein valvontakohteemme. Me huolehdimme, ettei kaivuuhommissa pääse syntymään vahinkoja”, Paulus kertoo ja muistuttaa samalla, että lupa työskentelyyn on pyydettävä putkiston omistajalta. ”Lupa pitää hakea, jos kaivuutöitä tehdään vähintään viiden metrin päässä kaasuputkistosta. Putkinäyttöä voi hakea osoitteesta kaivuulupa.fi.” Verkostovalvojien työhön kuuluu myös mittariluentaa ja huoltotehtäviä.

Varsinaista asiakaspalvelua Lahden toimistossa ei verkostovalvojien työn liikkuvan luonteen takia ole. Asiakaspalvelu palvelee tuttuun tapaan puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja lauantaisin 10-16 numerossa 020 690 027 ja sähköpostista asiakaspalvelu (at) suomenkaasuenergia.fi. Jakeluhäiriöistä voi ilmoittaa numeroon 0800 177 955.