Auris Energiaratkaisut investoi QHeatiin ja keskisyvään geotermiseen energiaan

Suomen Kaasuenergia -konserniin kuuluva energiapalveluyhtiö Auris Energiaratkaisut Oy on ostanut osan Quantitative Heat Oy:stä.

Suomen ainoan toiminnassa olevan keskisyvän geotermisen lämmitysratkaisun toimittanut Quantitative Heat Oy (”QHeat”) on järjestänyt ensimmäisen rahoituskierroksensa. Siihen osallistuivat Auris Energiaratkaisut Oy (”AER”) sekä Valve Ventures Oy:n (”Valve”) kokoama sijoittajaryhmä.

Ennen 2,5 miljoonan euron rahoituskierrosta QHeat oli kokonaan perustajiensa Miska Erikssonin, Rami Niemen sekä Mikael Maksimowin omistama.

”Nyt varmistettu rahoituskierros auttaa meitä merkittävästi missiossamme viedä energiamurrosta kohti hiilineutraalia aikaa”, QHeatin toimitusjohtaja Miska Eriksson sanoo.

QHeatin toteuttama Suomen ensimmäinen syvälämpökaivo käynnistyi Espoon Koskelossa tammikuussa. Kesäkuun alussa Vantaan Energia ilmoitti rakentavansa QHeatin ratkaisua hyödyntävän geotermisen maalämpölaitoksen Vantaan Varistoon. Laitoksessa syntyvä päästötön lämpö ohjataan Vantaan kaukolämpöverkkoon ja myydään maalämmöstä kiinnostuneille asiakkaille.

”Nopeutamme nyt varmistetun rahoituksen avulla aidosti päästöttömään geotermiseen energiaan perustuvan teknologiamme kehitystyötä entisestään. Vantaan Energian päätös investoinnista geolämpölaitokseen osoittaa, että siirtyminen kohti puhdasta energiantuotantoa on jo käynnissä”, Eriksson sanoo.

QHeatin teknologia perustuu 1000−3000 metriä syviin lämpökaivoihin, jotka hyödyntävät maaperän lämpöenergiaa. Ainutlaatuiset QHeat-lämpökaivot soveltuvat myös energiavarastoiksi tasaamaan energiantarpeen kausivaihteluita.

”Olemme innoissamme mahdollisuudesta osallistua Suomen lämpömarkkinoiden suureen murrokseen, jonka keskisyvä geoterminen energia mahdollistaa”, AER:n toimitusjohtaja Mika Paloranta ja Valven toimitusjohtaja Eerik Paasikivi toteavat.

”Auris Energiaratkaisujen asiakkaat tulevat merkittävästi hyötymään AER:n ja QHeatin yhdessä tarjoamista ratkaisuista”, Paloranta jatkaa.

Lisätietoa:

QHeatin toimitusjohtaja Miska Eriksson, miska.eriksson@qheat.fi, puh. 0400 869 055

Suomen Kaasuenergian ja Auris Energiaratkaisujen toimitusjohtaja Mika Paloranta, mika.paloranta( at) aurisenergia.fi, puh. 050 452 4138

QHeat Oy on geotermiseen energiaan erikoistunut startup-yritys, joka on kehittänyt uuden QHeat-konseptin mukaisen syvälämpöjärjestelmän. Yhtiö on perustettu keväällä 2018. Sen kehittämä teknologia on suojattu ja testattu yhteistyössä suomalaisten asiantuntijoiden ja yliopistojen kanssa. QHeat on toteuttanut Suomen ensimmäisen geotermisen lämpölaitoksen Espoon Koskeloon vuonna 2019.

Auris Energiaratkaisut (”AER”) Oy on Suomen Kaasuenergia -konserniin kuuluva energiapalveluyritys, jonka asiakaskuntaan kuuluu muun muassa useita Suomen eturivin elintarviketeollisuuden yhtiöitä. AER tarjoaa monipuolisia höyry-, lämpö- ja jäähdytysratkaisuja, jotka voivat perustua esimerkiksi edistyneisiin kaasu- ja biokaasuteknologioihin tai lämpöpumppujen hyödyntämiseen.

Valve Ventures Oy on mukana kehittämässä uusia teknologiayhtiöitä, erityisenä mielenkiintonaan energia- ja materiaali-innovaatiot. QHeatin lisäksi yhtiön varhaisen vaiheen kasvuyrityssijoituksia ovat muiden muassa Norsepower, Sulapac, Woodio ja Infinited Fiber.