Suomen Kaasuenergian asiakas Peab Asfalt alkaa tuottaa vähäpäästöistä asfalttia biokaasun avulla

Peab Asfalt tuo Suomen markkinoille merkittävästi normaalia asfalttia vähäpäästöisemmän ECO-Asfaltin. Uuden, ekologisen asfaltin valmistuksen hiilidioksidipäästöt ovat vain puolet normaalin asfaltin tuotannossa syntyvistä.

ECO-Asfalt on ollut Ruotsissa saatavilla jo vuodesta 2015. Peab Asfalt ilmoitti alkavansa valmistaa sitä Suomessa samalla, kun kertoi olevansa Lahden pääyhteistyökumppani sen toimiessa kuluvan vuoden ajan Euroopan ympäristöpääkaupunkina.

Peab Asfalt valmistaa ECO-Asfaltia aluksi Lahden asfalttiasemallaan, missä aiemmin käytetty maakaasu vaihtuu uuden tuotteen myötä Suomen Kaasuenergian myymään ja Auris Kaasunjakelun toimittamaan päästöttömään biokaasuun.

Lähellä tuotettu biokaasu laskee energiaintensiivisten työvaiheiden päästöjä

Biokaasua käytetään asfaltissa tarvittavan kiviaineksen kuivaamiseen ja lämmittämiseen, jotka ovat asfaltin valmistuksen eniten energiaa kuluttavat vaiheet. Kotimaiseen biokaasuun siirtymisen ansiosta näihin vaiheisiin käytetty energia on jatkossa päästötöntä.

Lahden asfalttiaseman käyttämä biokaasu on todellista lähituotantoa. Se valmistuu niin ikään Euroopan ympäristöpääkaupunki -hankkeeseen osallistuvan Labio Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitoksella Lahden Kujalassa. Labio käsittelee vuodessa noin 80 000 tonnia jätettä, joista se tuottaa noin 50 GWh biokaasua sekä 22 000 tonnia kompostia.

Biokaasu on loistava ja heti saatavilla oleva keino teollisuuden päästöjen pienentämiseen

Biokaasu on uusiutuvaa ja hiilineutraalia kiertotalousenergiaa. Sitä tuotetaan muun muassa maatalouden, yhdyskuntien sekä elintarviketeollisuuden jätteistä. Kaasumaisena energiamuotona biokaasu palaa erittäin puhtaasti.

Biokaasun avulla on helppo korvata perinteisiä fossiilisia polttoaineita esimerkiksi teollisuuden käytössä. Peab Asfaltin uusi ECO-Asfalt-tuote on tästä loistava esimerkki.

Mikäli sinäkin haluat käyttää päästötöntä ja kotimaista biokaasua, olethan yhteydessä myyntiimme. Kerromme mielellämme lisää biokaasun hankinnasta ja käytöstä.

Peab Asfalt on yksi Pohjoismaiden suurimmista asfaltointiin erikoistuneista yhtiöistä ja huolehtii asfaltin valmistuksesta ja levityksestä niin yksityisille kuin julkisillekin asiakkaille. Peab Asfalt on osa Peab-konsernia, jonka liikevaihto on noin 5 miljardia euroa.

Labio Oy on vuonna 2003 perustettu biokaasu- ja kompostointilaitos. Labion omistavat Lahti Aqua Oy (60 %) ja Salpakierto Oy (40 %). Yritys tuottaa vuodessa noin 50 GWh biokaasua ja 22 000 tonnia kompostia. Tuotetun biokaasun jalostaa ja paineistaa maakaasuverkkoon Gasum Oy.

Suomen Kaasuenergia on Suomen suurin kaasun vähittäismyynti- ja jakeluyhtiö, jolla on noin 900 kilometriä omaa jakeluverkkoa. Yhtiö myy maa- ja biokaasua sekä höyry-, lämpö- ja jäähdytysratkaisuja. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu muun muassa isoja teollisuuden yrityksiä, lämpöyhtiöitä, kiinteistöjä, rakennuttajia, ravintoloita sekä kuluttajia.