AER tukee triathlonisti Aino Kuljukkaa

Auris Energiaratkaisut sponsoroi triathlonisti Aino Kuljukkaa, jolla on suuri motivaatio menestyä ja tavoitteet korkealla. Haluamme tukea hänen matkaansa urheilijana. Tämän jutun parissa pääset tutustumaan Ainoon ja triathloniin enemmän.

Kertoisitko alkuun hieman itsestäsi?

Olen Aino Kuljukka, 22 vuotta. Opiskelen Jyväskylässä toista vuotta liikuntabiologiaa. Aloitin noin 1,5 vuotta sitten triathlonin ja sitä ennen kilpailin kuusi vuotta aktiivisesti kestävyysjuoksussa.

Miten yhdistät kilpaurheilun ja opiskelun? Miten koronapandemia on vaikuttanut tähän?

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii suunnitelmallisuutta ja omien tavoitteiden asettamista. Toisinaan täytyy tehdä myös uhrauksia. Toisaalta urheilu ja opiskelu tasapainottavat hyvin toisiaan, kun on sekä fyysistä että psyykkistä tekemistä.

Korona on jopa vähän helpottanut tilannettani. Etäopintojen ansiosta siirtymiin paikasta toiseen ei mene aikaa. Voin esimerkiksi sisäpyöräillä samalla, kun katson luentoa.

Millainen laji triathlon on?

Triathlonissa on kolme lajia, jotka suoritetaan peräkkäin: uinti, pyöräily ja juoksu. Perusmatkalla on 1,5 kilometriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja 10 kilometriä juoksua. Entisenä kestävyysjuoksijana juoksu on vahvin alueeni.

Triathlonissa tasainen suorittaminen on hyvin tärkeää. Ei voi olla huono missään, eikä se riitä, jos on todella hyvä yhdessä kolmesta lajista. Siitä huolimatta uintitaustaisilla kisaajilla on aavistuksen paremmat lähtökohdat, ja uintiosuuden tärkeys korostuu, mitä kovemmalle tasolle mennään.

Miten sinulla heräsi palo tähän lajiin?

Tietyllä tavalla vammojen saattelemana. Kestävyysjuoksijana minulla oli jalkavaivoja, joiden vuoksi olin tehnyt aika paljon korvaavaa treeniä pyöräilemällä ja uimalla. Halusin kovasti jatkaa kisaamista ja mitata omaa potentiaaliani kestävyysurheilussa. Aloin sitten harkita kisaamista triathlonissa, joka olisi aiempaa vähemmän juoksuharjoittelun ansiosta parempi jaloilleni. Lääkäri oli samaa mieltä, ja siitä se sitten lähti.

Millaiset tavoitteet sinulla on triathlonissa?

Kuluvan vuoden kesän tavoitteenani on pärjätä SM-kisoissa hyvin sekä pysyä terveenä ja ehjänä. Haluan myös nostaa omaa tulostasoani viime kesästä. Silloin olin perusmatkalla kolmas ja sprinttikisassa toinen, mikä pääsi vähän yllättämään. Vaikka laji on vaihtunut, niin mitään ei olekaan vielä menetetty. Kaikki on mahdollista. Olisi hienoa päästä myös joskus edustamaan Suomea maajoukkueessa.

Millainen on sinun normaali päiväsi?

Peruspäiväni alkaa pienellä aamupalalla ja aamutreenillä esimerkiksi uinnilla. Sen jälkeen syön kunnon aamupalan ja opiskelen muutaman tunnin. Sitten syön ja teen päivän toisen vähän kovemman treenin. Sen jälkeen syön ja opiskelen lisää. Illalla teen kehonhuoltoa ja ulkoilen. Käytännössä tärkeintä on säännöllinen ruokarytmi, jonka ympärille ajoitan treenit ja opinnot. Viikon aikana treenaan 18–25 tuntia. 

Aloitit yhteistyön Auris Energiaratkaisujen kanssa tammikuussa 2021. Mitä se sinulle merkitsee?

Yhteistyön ansiosta voin harjoitella kunnolla ja mennä kohti tavoitteitani. Huippu-urheilu vaatii aina panostusta. Sponsoroinnin ansiosta voin huolehtia myös kehonhuollosta ja hankkia terveyspalveluita treenini tueksi, jotta pysyn terveenä.

Yhteistyö AER:n kanssa tuntuu todella hyvältä. Jaamme samat arvot vihreän energian ja ekologisuuden osalta. Yrityksen sisäisessä aamukahvitapahtumassa pääsin tutustumaan AER:n työntekijöihin ja oli helppoa olla oma itsensä, kun oli niin samanhenkistä porukkaa.  

Auris Energiaratkaisut tarjoaa vähäpäästöisiä ja hiilineutraaleja energiapalveluja. Mitä ympäristöystävällisyys merkitsee sinulle?

Haluan omilla valinnoillani mahdollistaa jälkipolville samoja mahdollisuuksia kuin itse olen saanut ja pitää huolta luonnosta. Koen, että valinnoillani on suuri vaikutus. Tulee hyvä fiilis, kun tekee oikein esimerkiksi kierrättämällä ja käyttämällä tuotteet loppuun asti.

Kiitos Aino haastattelusta ja tsemppiä tuleviin kilpailuihin!